29. februar 2012

En printplade tager form..

 Min kære mand har atter bestilt en lidt anderledes kage. Denne gang skulle der være en printplade på kagen...! Her er mit bud på en sådan en :-) Det var et værre pille arbejde, men sjov opgave.
 Kagen inden den smøres op. Den er med chokoladebunde og passionsfrugtfyld med hakket chokolade i. Mums!
 Smurt op med PSC.
Den færdige kage :-)

Chokoladeganache


Mørk, lys, hvid eller til opsmøring. 
Denne portion rækker til et lag fyld i en rund 20-25 cm kage.

Fløde




2,5 dl.
Mørk chokolade
200 g


Fløde
2,5 dl.
Lys chokolade
250 g


Fløde
2,5 dl.
Hvid chokolade
150 g
Limeskal (kan udelades)
1 stk.


Ganache til opsmøring

Fløde
2,5 dl.
Mørk chokolade
250 g


Om du vælger at bruge den mørke, lyse eller hvide er en smagssag, samt hvad der passer til den pågældende kagesammensætning.

Husk også at chokoladeganache skal laves dagen før det skal bruges.

Fremgangsmåde
Bræk den ønskede chokolade i mindre stykker og kom det i en skål.

Varm fløden op, så den er lige ved at nå kogepunktet. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og lad blandingen stå I ca. fem  minutter, så den varme fløde kan smelte chokoladen.

Rør blandingen rundt indtil den er ensartet. Ganachen dækkes med husholdningsfilm. Filmen skal være på overfladen af ganachen, så der ikke dannes kondens. Placeres på køl indtil næste dag.

Næste dag piskes den igennem, indtil den bliver blød og ensartet. Start langsomt ud, og pisk kun indtil den er ensartet, da den ellers kan skille.

Hvis du skal lave ganache til opsmøring, så skal fløden blot hældes over chokladen, stå fem minutter og røres til den er ensartet. Sæt den på køl, indtil den har den rette smørbare konsistens. Smør kagen op.

Tips:
Ganache kan både bruges til fyld i kager, eller som topping på cup cakes.

Hyldeblomstfromage med jordbær


Husblas
6 blade
Æggehvide, pasteuriseret
4 stk.
Fløde
2,5 dl.
Æggeblomme, pasteuriseret
4 stk.
Sukker
4 spsk.
Hyldeblomstsaft
2 dl.
Fyld:

Jordbær, friske
200 g
Sukker
2-3 spsk.


Denne portion giver nok til to lag fyld i en rund 20-25 cm kage.

Fremgangsmåde
Start med at rense jordbærrene, skær dem i kvarter, drys med sukker og lad dem stå, mens resten af fromagen klargøres.

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand.

Pisk æggehviderne stive, så de er klar.

Pisk herefter fløden til skum, så den også er klar.

Æggeblommerne piskes hvide og luftige med sukkeret.

Hyldeblomstsaften varmes i en lille gryde, ikke koge. Vandet hældes fra husblasen og de blødgjorte husblas smeltes sammen med saften i gryden.

Hyldeblomssaften hældes nu i en tynd stråle i æggeblandingen samtidig med, at der piskes let.

Flødeskummet vendes i blandingen.

Herefter vendes de stiftpiskede æggehvider i blandingen. Vend kun til blandingen er ensartet.

Tilsidst vendes jordbærrene i. Husk at si evt. saft fra først.

Fromagen kan bruges som kagefyld med det samme, hvis du samler din kage i ring. Skal du samle uden ring, så sæt fromagen på køl indtil den stivner, inden du fylder den i kagen.

Tips:
Man kan sagtens udelade jordbærrene, og bruge fromagen som den er. Alternativt kan jordbær erstattes af fx hakket mørk chokolade. Har du lyst til en mere voksen version, så kan bærrene evt. marineres i en smule alkohol, fx Grand Marnier.

27. februar 2012

Thomas Tog

 Så fik jeg prøvet kræfter med min allerførste Thomas Tog kage :-)
 Her kommer Thomas futtende ud af tunnellen...
 Navneskiltet er blot fondant, som har lufttørret inden det blev placeret øverst på kagen.
Hele vejen rundt om kagen, var der buske og træer, samt et par enkelte sommerfugle. Kagen er ret høj, ca- 12-13 cm, og består af fem bunde og fire lag fyld (chokolade og hyldeblomst).

Hestefoder..

 Jeg synes de små heste skulle have lidt foder at tygge på, så derfor lavede jeg lige en balje med gulerødder og æbler i til dem.
 Friske, røde æbler med et enkelt blad.
Så er der frokost til hestene :-)

23. februar 2012

De kære, små heste

 En kælen lille hest, som skal bruges til en lille piges fødselsdagskage. Jeg skal ikke selv lave kagen, jeg laver bare pynten dertil.
 Det er altså en glad lille hest. Måske den skal have en kurv med æbler, den kan hygge med?
 Den lille grå fra set fra siden. Den er stadig ved at tørre, så den hviler lige hovedet på en poppy red fra Sugarflair ;-)
 Den store og den lille sammen.
Vriiiinsk :-) Jeg har tidligere lavet samme slags heste til en anden kage, men det bliver de nu ikke mindre kære af.

Jeg har min hest, jeg har min lasso...

 Redskaberne jeg bruger til at lave heste med.
 Først rulles en klump til kroppen, derefter fire lige store klumper til benene. Jeg sætter tandstikkere i dem, så står de bedre og mere stabilt, synes jeg.
 Jeg klistrer dem sammen med en smule vand, og lader det bare lufttørre. Det er en god ide, at have en lille plade eller lign., man kan arbejde med hesten/figuren på. Så er det nemmere at flytte rundt med den, uden hele tiden at røre ved den.
 Til hovedet trilles endnu en kugle, en smule aflang. Der laves fire huller. De øverste er til ørerne, og de andre er til øjnene. Den hvide ting i panden (husker altså ikke hvad det hedder på en hest) har jeg blot skåret i fri hånd, og sat fast med en smule vand.
 Et øre bliver til. Rul en lille kugle, gør den en smule aflang, lav en fordybning med dit værktøj og spids det til sidst til med fingrene.
 Pensl ørehullet med en smule vand, og sæt øret fast. Brug et spidst værktøj, så det kommer til at sidde ordentligt fast. De små hvide kegler der ligger ved siden af, er øjnene.
 De sættes fast på samme måde som ørerne. Bagefter maler jeg det sorte, med en fødevarepen.
 Sadlen laves i fri hånd. Et aflangt stykke fondant gøres rundt i enderne og siderne. Jeg bruger en rund udstikker til det. Derefter laves der "syninger" i kanten og tilsidst sættes en stjerne på. Jeg bruger en lille stjerneplunger. Stigbøjlerne er blot små stykker fondant, der sættes fast på bagsiden af sadlen.
Snuden er et stykke rundt fondant, hvorpå jeg har præget næsebog (med en skrivetyl) og lavet en glad mund med et spidst værktøj. Grimen (seletøjet) er lavet med sugarcraftgun, og det samme gælder håret.

8. februar 2012

"Fra lort til lagkage"

 Min mand bestilte en lidt speciel kage, som han kunne tage med på jobbet. Uden at komme med for mange detaljer er essensen, at hans afdelings interne slogan (for sjov) er "fra lort til lagkage" - og det skulle kagen altså symbolisere.
 Derfor måtte jeg igang med at modellere et toilet (mit første af slagsen i øvrigt), en "maskine med tandhjul og printplader samt selvfølgelig en lagkage.
 Der skulle også skilte på, med hver afdelings navn.
 Det er de særeste ting, man kan skrive på en lagkage....
 Kagen inden den serveres. Den vakte stor lykke, og alle var helt med på deres interne slogan ;-)
Kagen er med chokoladebunde, kirsebærfyld og smurt op med PSC.

7. februar 2012

Mini-lagkage

 Minilagkagen på kagen med temaet "Fra lort til lagkage", er opbygget af ren fondant. Måske er det chokoladebunde, creme og hindbærfyld ;-)
 "Kagen" overtrækkes.
 Der laves roser og andet pynt til den lille sag. Et rigtig pillearbejde.
 Størrelsesforhold.
Jeg skar et stykke af kagen, lagde det på en tallerken og placerede en ske ved siden af. Så så det hele lidt mere levende ud.

6. februar 2012

Så kom posten

Der er nye blade til mig! Herligt - så er der lige til et par timers hyggelæsning. Altid dejligt med lidt nyt litteratur :-) Favoritbladet er Cakes & Sugarcraft - men dette her er nu også helt okay.

1. februar 2012

Jeg skal på kursus!

 Debbie Brown kommer til Danmark og afholder hele tre kurser; Bears, Crying Babies og Kittens.

Debbie Brown har skrevet et hav af kagebøger, og jeg har flere af dem i samlingen, så selvfølgelig skal jeg med til dette kursus.

Og hold nu fast, det bliver først afholdt næste år, til maj 2013 i Rødovre.

Kig her for mere info.
 Jeg har tilmeldt mig kurset med Kittens, men overvejer faktisk også det med babyerne....

Jeg elsker katte, så dette kursus er da bare et must for mig.

Jeg har nu tilmeldt mig kurset med KITTENS samt kurset med CRYING BABIES - og jeg har husket at sætte et stort fedt kryds i kalenderen om lidt mere end et år...

Glæder mig!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...