24. oktober 2011

Øvelse gør mester

 Sammen med en veninde skulle jeg forleden øve mig lidt på cake pops - og det gik fint, selv om vi dog fik lavet vores masse lidt for lind. Den var faktisk ret svær at arbejde med, men alligevel lykkes det nogenlunde. Og smagen - den fejlede absolut ingenting :-)
Ovenstående er et lille udvalg af pynt og andre gode sager til kager og cake pops - man skal jo ikke mangle noget...
 Uuuh og farver var der nok af - det er alt sammen candy melt fra Wilton. Når jeg har smeltet det, blander jeg kakaosmør (pulver) i, så er det meget nemmere at arbejde med. Meget nemmere.
 Div. cake pops begynder at se færdige ud...
 En hel hær af cake pops - godt der var mange til at spise dem ;-)
Synes det var sjovt og lærerigt at lave de marmorede cake pops, vi skulle lige finde den rette konsistens på chokoladen inden det begyndte at se ordentligt ud.

Fire forskellige kager

 Jeg fik forleden mulighed for at prøve en masse Dr. Oetker-produkter, heriblandt deres nye fondant, som i øvrigt er et ganske udemærket produkt.
 Jeg plejer ellers selv at lave al min pynt, men kan sagtens se fidusen i det her, hvis det skal være lidt nemt eller gå hurtigt. Perleborten forneden er lavet med sølvperler, den nye slags man ikke knækker tænderne på ;-)
 Al pynt er færdig pynt, og det var sjovt og en anderledes udfordring at pynte på den måde. Det skaber nogle rammer, som jeg ikke normalt bevæger mig i. Sjovt at prøve.
 De her guldkugler er da fantastiske! Igen er de af den nye, bløde slags, som ikke knækker tænderne ;-)
 Inde i guldcirklen er der drysset et tyndt lag af perlemorssukker fra en af Dr. Oetkers karruseller med krymmel. Blomsterne er det eneste hjemmelavede pynt på kagen..
 Dragen er skøn synes jeg, og så var det en god måde at bruge chokoladehjerter på. De er sat i som takker på dragens ryg. Kigger du godt efter kan du godt se, at takkerne er omvendte chokoladehjerter. Kløerne er også hjerter, hvide sukkerhjerter der er sat omvendt i.
De ovenstående kager er beklædt med fondant, og fondanten har jeg farvet med frugtfarve....(!) Ja, hvem skulle have troet, at det kunne lade sig gøre? Det kan det sagtens, man skal blot lave en tyk, tør glasur af frugtfarve og flormelis - og denne glasurmasse skal så æltes ind i fondanten. Man skal blot huske at duste sit underlag med flormelis, da fondanten ellers kan klistre fast. De farvede kugler tilsvarer de farver det lykkes mig at få frem, udelukkende ved brug af frugtfarve. (Den brune er dog farvet med cacaopulver, hvilket i øvrigt gjorde, at det smagte skønt.)

GULD :-)

 Jeg har købt noget nyt "guld", som jeg synes er ganske fantastisk. Det er fra Edable Art og har eksisteret ganske længe, jeg har bare først fået fingrene i det nu - og wauw, jeg synes det har en fed effekt. Både som dusting og hvis du maler med det.
Når jeg skal male med mine dustingfarver, så blander jeg det altid i dustingbøttens låg med alkohol (rejuvinator spirit), den lille hvide flaske.
De små medaljoner foran skulle senere bruges til en (næsten) helt hvid kage.

11. oktober 2011

Så er der snart nyt på vej....

Der kommer straks nye kagebilleder og såmænd også et helt nyt design på bloggen - så hold øje med siden - der sker snart noget.

Jeg har også været så heldig, at få sponseret et par gaver til give-aways og har tænkt mig at trække lod blandt mine læsere, når jeg når 100 faste af slagsen, så meld dig endelig til. Jeg har fem fine gaver...

Rigtig god dag alle sammen :-)

3. oktober 2011

RKT Cars

 Jeg synes RKT er fantastisk at arbejde med. Det giver mulighed for, at lave store figurer på toppen af en kage, uden at skulle tænke på vægten (af figuren altså). Jeg laver min RKT og mens den er varm, hælder jeg den ud på et stykke bagepapir, som jeg har fedtet lidt ind. Jeg bruger Crisco. Mine hænder fedter jeg også ind, inden jeg begynder at forme massen. Hvis du endnu ikke har prøvet at arbejde med det, så giv det et forsøg.
 Her er det Lynet McQueen fra Cars, der er ved at blive lavet. De to knolde ved siden af bilen, er hhv. top og bund til et smølfehus til en anden kage.  Er man kommet til at lave sin figur lidt skæv eller bulet, så kan man sagtens file noget af med en skarp kniv, når figuren er stivnet.
Inden jeg beklæder min RKT-bil med fondant, så overtrækker jeg den med hvid chokolade, for at dække de værste buler og ujævnheder, så fondanten ligger pænere. RKT-figurer kan sagtens spises, for de består udelukkende af Rice krispies, smør, og marshmallows + selvfølgelig chokolade og fondant. Se opskrift her
 Fondanten er farvet og klar til bearbejdning :-)
 Bilen begynder at tage form.
 Vinduer, hjul, "lyn", øjne mv. er lavet efterfølgende og limet på med vand. Jeg bruger ikke skabeloner, men finder de rigtige mål vha. øjemål.
Her sidder han så, Lynet McQueen, ovenpå en dåbskage til en lille dreng.

RKT Rice Krispies Treats

Jeg RKT er det originale navn for massen der består af marsmallows, smør og Rice Krispies. Jeg ynder at kalde det Pif Paf Puf Guf.



Jeg vælger at brug RKT, når figuren ikke må være for tung I forhold til resten af kagen.

Ingredienser
Rice Krispies
175 g
Smør
100 g
Skumfiduser
250 g
Hvid chokolade
150 g





Fremgangsmåde
Smelt smørret ved lav varme.

Tilsæt skumfiduserne og rør rundt, gerne med en gummidejskraber, indtil skumfiduserne er smeltede.

Tilsæt rice krispies og rør rundt indtil massen er jævn.

Hæld massen ud på et stykke bagepapir, som er smurt med fedt. Begynd herefter at forme massen, til den ønskede form. Smør hænderne ind i fedt, så klistrer massen ikke så nemt.

Når figuren er formet, så lad den stå ved stuetemperatur og tørre.

Overtræk den herefter med hvid chokolade og efterfølgende fondant.

Variation:
Hvis du vil lave RKT, som en spiselig snack, så vil jeg foreslå at tilføje lidt flere lækkerier til opskriften.

Prøv fx at tilsætte hakkede nødder, tranebær, appelsinskal eller noget helt andet. Kom massen i en passende form, tryk den flad og lige tyk alle steder og lade den størkne.

Herefter kan den skæres ud i passende stykker og fx overtrækkes med mørk chokolade.