17. april 2012

Værktøjskage til farfar

 Farfar blev 75 år, og eftersom han har været håndværker hele sit liv, så skulle kagen da også være fyldt med værktøj.
 Så her er et styks kage med tilhørende sav, søv, hammer og målebånd.
 En gammel hammer med træhåndtag..
 Jeg bankede et par søm i kagen forskellige steder, synes det så lidt hyggeligt ud. Som om, han havde arbejdet på kagen ;-)
 "Træet" er i øvrigt chokoladefondant blandet med alm. hvid fondant. Begge dele fra Satin Ice - det er super nemt at betrække med. Smagen på chokoladefondanten er ok, sådan lidt a la chokofanter.
Trækagen inden der kommer værktøj på. Indeni gemte der sig mandelbunde og friskt hindbærfyld.

11. april 2012

Dr. Oetker

Så fik jeg sørme lige en venlig hilsen fra Dr. Oetker, med et udvalg af deres nyeste produkter. Miniperlerne er allerede taget i brug - og mandelmelet har jeg netop brugt til nogle lækre mandelbunde, til en kommende (værktøjs-) kage.

Give Away!

Jeg har været så heldig, at jeg har fået hele fem lækre sæt fra Dr. Oetker, bestående af Kagemousse, søvlperler og muffinsforme, som jeg kan forære væk via min blog. Fantastisk!

Jeg har selv prøvet kagemoussen flere gange, og den er super nem at arbejde med. Sølvperlerne er den nye slags, som er bløde og ikke knækker tænderne ;-) Muffinsformene er super gode, for de er af ekstra kraftig kvalitet, og det betyder, at de holder formen og farven når man har bagt i dem.

Jeg trækker lod blandt mine faste læsere, når jeg når 100 styk af slagsen eller når der har været 20.000 læsere forbi - så meld dig endelig til :-)

Dora the Explorer

 Så kom Dora også på listen over erfaringer jeg har gjort udi modellering med fondant. Det er absolut første gang jeg har prøvet kræfter med hende og hendes gode ven aben. Her sidder hun og tørrer, inden hun skal på kagen.
 Hendes gode ven, kortet, er selvfølgelig med i rygsækken, hvor han forsigtigt kigger op.
 Rygsækken hviler på et stykke værktøj, mens det tørrer.
 Det hele bagfra.
 Så fik hun selskab af hendes gode ven, aben. Jeg kan ikke lige komme i tanker om hvad den hedder...
 De tørrer så yndigt sammen.
 Kagen var til en 2-års fødselsdag, så her er 2-tallet modelleret i fondant (tilsat tylose) og så en yndig sommerfugl ovenpå.
 Inden pynten på kanten laves, skulle der lige et par designforsøg til. Sådan her kommer det endelige mønster til at være, i skiftende farver.
 Kagen inden den smøres op og pyntes. Det er helt almindelige chokoladebunde med chokolademousse tilsat hakket, mørk chokolade i nederste lag. Øverste lag er hindbærfromage. Kagen blev smurt op med PSC.
 Den næsten færdige kage.
Den er i øvrigt overtrukket med marcipan. Jeg ville prøve hvordan det var at arbejde med, så jeg købte færdigfarvet marcipan fra FunCakes - og det fungerede rigtig godt. Og smagen er jo helt klart bedre end hvis kagen er dækket med fondant. Så det skal helt sikkert prøves igen.