23. januar 2012

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller, 16 stk.
Se billeder her.

Smør
200 g
Mælk
1,5 dl.
Gær
50 g
Hvedemel
450 g
Groft salt
1 knsp.
Sukker
2 spsk.
Æg
1 stk.
Fyld:

Smør
75 g
Flormelis
75 g
Marcipan, revet
100 g
Skovbærmarcipan, revet
100 g
Pensling:

Æg
1 stk.

Sådan gør du:

Smørret smeltes og mælken tilsættes.

Gæren udrøres i den lune smør/mælkeblanding og resten af ingredienserne tilsættes. Hold evt. lidt af melet igen, dejen skal være blød.

Dejen sættes til hævning i 30 minutter.

Imens laves fyldes. De to slags marcipan rives og blandes sammen med smør og flormelis til en ensartet masse.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord, til en firkant, som deles i 16 stykker.

På hvert stykke placeres en skefuld fyld. Herefter foldes dejen sammen om fyldet. Sørg for at trykke kanterne godt sammen, så fyldet bliver inde i bollen.

Bollen placeres på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for, at bollen vender sammenfoldningen nedad.

Lad bollerne efterhæve 20-25 minutter. Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem herefter ved 180 grader (varmluft) ca. 15-20 minutter.

Variation:
Fyldet kan også laves uden marcipan, eller fx med kun én slags marcipan i stedet. Der kan også tilsættes revet appelsinskal til remoncen, for et friskere udtryk.

Er du mere til creme og syltetøj, er det selvfølgelig det du kommer indeni bollerne. 

2 kommentarer:

  1. Hej :)
    Rigtig dejlig opskrift. Jeg er vild med, at der er to slags marcipan i fyldet. Derudover ville jeg også putte et æble i fyldet. Det smager helt fantastisk sammen med marcipanen. Æblet skal bare skrælles, have fjernet kernehuset og så skæres i små tern.
    Mvh. Malene

    SvarSlet
  2. Lyder lækkert med æble i fyldet, det tror jeg jeg skal prøve i år :-)

    SvarSlet