18. januar 2012

Gammeldags Kringle med remonce

Gammeldags kringle, 2 stk.

Gær
50 g
Mælk
2 dl.
Hvedemel
800 g
Smør, stuetemperatur
350 g
Sukker
4 spsk.
Remonce (fyld):

Smør
150 g
Flormelis
150 g
Marcipan, revet
150 g
Kartoffelmel
1 spsk.
Pynt:

Æg til pensling
1 stk.
Perlesukker
-
Nødder, hakkede/flager
-

Sådan gør du:

Opløs gæren i mælken.

Tilsæt hvedemel, sukker og smør og ælt til dejen er ensartet.

Lad den hæve 15 minutter tildækket.

Imens dejen hæver, røres remoncen sammen.

Dejen deles nu i to, hver klump rulles ud til en størrelse på ca. 20 x 50 cm.

Dejens sider skæres i snipper på skrå, remoncen placeres på midten af dejen hvorefter snipperne skiftevis foldes ind over, så der danner sig et fletmønster. Se illustration her.

Kringlerne efterhæver på en bageplade med bagepapir i ca. 20 minutter.

Pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker og hakkede nøddeflager.

Kringlerne bages ved 180 grader (varmluft) i ca. 20 minutter.

Kringlerne kan fryses.

Variation:
Remoncen kan også laves uden marcipan, eller fx med  skovbærmarcipan i stedet. Der kan også tilsættes revet appelsinskal til remoncen, for et friskere udtryk. Ligeledes ynder jeg somme tider, at tilsætte små stykker nougat, for lidt ekstra smag. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar