29. februar 2012

Chokoladeganache


Mørk, lys, hvid eller til opsmøring. 
Denne portion rækker til et lag fyld i en rund 20-25 cm kage.

Fløde




2,5 dl.
Mørk chokolade
200 g


Fløde
2,5 dl.
Lys chokolade
250 g


Fløde
2,5 dl.
Hvid chokolade
150 g
Limeskal (kan udelades)
1 stk.


Ganache til opsmøring

Fløde
2,5 dl.
Mørk chokolade
250 g


Om du vælger at bruge den mørke, lyse eller hvide er en smagssag, samt hvad der passer til den pågældende kagesammensætning.

Husk også at chokoladeganache skal laves dagen før det skal bruges.

Fremgangsmåde
Bræk den ønskede chokolade i mindre stykker og kom det i en skål.

Varm fløden op, så den er lige ved at nå kogepunktet. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og lad blandingen stå I ca. fem  minutter, så den varme fløde kan smelte chokoladen.

Rør blandingen rundt indtil den er ensartet. Ganachen dækkes med husholdningsfilm. Filmen skal være på overfladen af ganachen, så der ikke dannes kondens. Placeres på køl indtil næste dag.

Næste dag piskes den igennem, indtil den bliver blød og ensartet. Start langsomt ud, og pisk kun indtil den er ensartet, da den ellers kan skille.

Hvis du skal lave ganache til opsmøring, så skal fløden blot hældes over chokladen, stå fem minutter og røres til den er ensartet. Sæt den på køl, indtil den har den rette smørbare konsistens. Smør kagen op.

Tips:
Ganache kan både bruges til fyld i kager, eller som topping på cup cakes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar