29. februar 2012

Hyldeblomstfromage med jordbær


Husblas
6 blade
Æggehvide, pasteuriseret
4 stk.
Fløde
2,5 dl.
Æggeblomme, pasteuriseret
4 stk.
Sukker
4 spsk.
Hyldeblomstsaft
2 dl.
Fyld:

Jordbær, friske
200 g
Sukker
2-3 spsk.


Denne portion giver nok til to lag fyld i en rund 20-25 cm kage.

Fremgangsmåde
Start med at rense jordbærrene, skær dem i kvarter, drys med sukker og lad dem stå, mens resten af fromagen klargøres.

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand.

Pisk æggehviderne stive, så de er klar.

Pisk herefter fløden til skum, så den også er klar.

Æggeblommerne piskes hvide og luftige med sukkeret.

Hyldeblomstsaften varmes i en lille gryde, ikke koge. Vandet hældes fra husblasen og de blødgjorte husblas smeltes sammen med saften i gryden.

Hyldeblomssaften hældes nu i en tynd stråle i æggeblandingen samtidig med, at der piskes let.

Flødeskummet vendes i blandingen.

Herefter vendes de stiftpiskede æggehvider i blandingen. Vend kun til blandingen er ensartet.

Tilsidst vendes jordbærrene i. Husk at si evt. saft fra først.

Fromagen kan bruges som kagefyld med det samme, hvis du samler din kage i ring. Skal du samle uden ring, så sæt fromagen på køl indtil den stivner, inden du fylder den i kagen.

Tips:
Man kan sagtens udelade jordbærrene, og bruge fromagen som den er. Alternativt kan jordbær erstattes af fx hakket mørk chokolade. Har du lyst til en mere voksen version, så kan bærrene evt. marineres i en smule alkohol, fx Grand Marnier.

1 kommentar: