4. januar 2013

Kransekagetårn

Det er efterhånden blevet tradition, at jeg fremstiller et kransekagetårn til nytårsaften. Jeg bruger som regel opskriften og fermgangsmåden fra Blomsterberg.

Kransekagemasse:
1 kg ren, rå marcipan
300 g flormelis
80 g past. æggehvide

Marcipanen røres sammen med flormelis, og efterfølgende tilsættes æggehviden lidt efter lidt, til massen er ensartet og jævn.

Kransekagemassen placeres i en frysepose i køleskabet indtil næste dag.

Den kolde kransekagemasse vejes af i 300 gram pr. stk. Hvert stykke rulles ud i 80 cm. lange, jævne stænger. Hver stang trykkes let ned på den halvdel der vender mod dig selv, således at der dannes "en liggende blød trekant" af stangen. Alle trekant stængerne løsnes kontant med en paletkniv. Trekanterne måles af i præsis 8, 10, 12, 14 cm. osv osv……, til al massen er opbrugt.


Lav også en kugle, eller fx en stjerne til toppen.

Hvert opmålt stykke lukkes sammen til oprejste ringe, der sættes på bageplade beklædt med bagepapir. Slut med at trykke alle ringene plane med et stykke bagepapir med en bageplade over - pres ganske let og tag bageplade og papir væk igen. 
Kransekageringene bages ved 200 grader til de er gyldne, - ca. 14 - 18 min.
Når de er kølet af, samles ringene med glasur (royal icing) lavet af flormelis og past. æggehvider.Glasur:
75 g flormelis
ca. 30 g past. æggehvide

Begge dele røres sammen, til en fin og jævn glasur. Glasuren er færdig, når den ikke længere "falder sammen". Den må endelig ikke blive for stiv, for så er den svær at sprøjte ud.

Jeg bruger sprøjtepose med en lille skrivetyl, til at pynte med.
 Dette tårn, med 10 ringe, er lavet af en halv portion. Stjernen på toppen er dækket med sølvglimmer.
Jeg frøs også alle ringene, inden jeg færdiggjorde og samlede tårnet. Jeg synes de bliver mere lækre og "saftige" på den måde.

Godt Nytår!!Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...