Ingredienser Smør | 300 g |
Sukker | 400 g |
Æg | 4 stk. |
Hvedemel | 350 g |
Cacao | 50 g |
Hakkede nødder | 1-2 dl. |
Bagepulver | 2 tsk. |
Vanillesukker | 2 tsk. |
Mælk | 1½ dl. |
Appelsinskal | Af et stk. |
Appelsinsaft | Af et stk. |
Kogende vand | 1 dl. |
Fremgangsmåde
Smør og sukker piskes godt sammen.
Æggene røres i.
Bland hvedemel, cacao, bagepulver og vanillesukker og sigt det i smørblandingen.
Tilsæt de hakkede nødder. Kan udelades.
Tilsæt mælk, appelsinsaft og appelsinskal og rør dejen sammen.
Tilsæt tilsidst det kogende vand.
Kagen bages ved 175 grader ca. 35 minutter.
Portionen passer til en bradepande ca. str. 27 x 35 cm.
Variation:
Appelsinsaft og –skal kan sagtens udelades. Brug i stedet 2½ dl. mælk.
De hakkede nødder kan enten udelades eller fx. erstattes med hakket chokolade (lys, hvid, mørk eller en blanding).
Tips:
Fordobles portionen passer opskriften til en alm. bradepande.
Kan også bages som muffins. Her er bagetid ca. 15 minutter ved 175 grader. Der bliver ca. 30 muffins.
Lyder spændende. Sådan en Choko-orangekage vil jeg også prøve. Tak for tippet :)
SvarSletHilsen
Gustav
Københavnske restauranter
http://københavnskerestauranter.dk/