3. oktober 2011

RKT Rice Krispies Treats

Jeg RKT er det originale navn for massen der består af marsmallows, smør og Rice Krispies. Jeg ynder at kalde det Pif Paf Puf Guf.



Jeg vælger at brug RKT, når figuren ikke må være for tung I forhold til resten af kagen.

Ingredienser
Rice Krispies
175 g
Smør
100 g
Skumfiduser
250 g
Hvid chokolade
150 g





Fremgangsmåde
Smelt smørret ved lav varme.

Tilsæt skumfiduserne og rør rundt, gerne med en gummidejskraber, indtil skumfiduserne er smeltede.

Tilsæt rice krispies og rør rundt indtil massen er jævn.

Hæld massen ud på et stykke bagepapir, som er smurt med fedt. Begynd herefter at forme massen, til den ønskede form. Smør hænderne ind i fedt, så klistrer massen ikke så nemt.

Når figuren er formet, så lad den stå ved stuetemperatur og tørre.

Overtræk den herefter med hvid chokolade og efterfølgende fondant.

Variation:
Hvis du vil lave RKT, som en spiselig snack, så vil jeg foreslå at tilføje lidt flere lækkerier til opskriften.

Prøv fx at tilsætte hakkede nødder, tranebær, appelsinskal eller noget helt andet. Kom massen i en passende form, tryk den flad og lige tyk alle steder og lade den størkne.

Herefter kan den skæres ud i passende stykker og fx overtrækkes med mørk chokolade.

2 kommentarer:

  1. hvor længe kan RKT holde sig? skal nemlig lave Hogwarts, og ville gerne lave tårne og diverse et stykke tid inden. super flot hjemmeside med mange flotte kage m.m.
    kagen skal bruges om 3 uger, så hvorlænge inden vil du mene jeg kan lave dem og overtrække med fordant. og hvor burde det opbevares?

    Camilla

    SvarSlet
  2. RKT kan holde sig i lang tid. Jeg har ofte figurer stående en uges tid, men længere kan også gøre det. Bare dæk figuren med et tyndt lag (ensfarvet) fondant, inden du kommer det "rigtige" lag fondant på. På den måde får du stadig en fin, glat overflade, men du undgår at bruge smørcreme/chokolade som kan harske/smelte.

    Jeg opbevarer det altid ved stuetemperatur.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...