Smør | 50 g |
Mælk | 5 dl. |
Gær | 50 g |
Groft salt | 1 tsk. |
Durummel | 200 g |
Fuldkornshvedemel | 150 g |
Hvedemel | 500 g |
Fyld: | |
Pesto | ca. 200 g |
Feta, smuldret | ca. 1 bæger |
Fremgangsmåde
Smørret smeltes i en gryde, og mælken tilsættes.
Smør/mælkeblandingen hældes i en skål, gæres tilsættes og røres ud.
Tilsæt salten.
Tilsæt først durummel og fuldkornshvedemelet. Fortsæt derefter med hvedemelet, indtil dejen har den ønskede konsistens. Den skalvære glat og smidig, stadig en anelse klistret.
Lad dejen hæve en times tid.
Slå dejen ned, del den i fire stykker, som hver rulles ud til aflange firkanter.
Hvert dejstykke smøres med 2-3 spsk. pesto efter eget valg, drysses med smuldret feta og rulles sammen som ”snegle”. Skæres i passende stykker af ca. 1 cm.
Sneglene placeres på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæver ca. en halv times tid.
Sneglene bages ved 200 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Tips:
Pestosneglene er lækre at have i fryseren, er super til ungernes madpakker og så kan de selvfølgelig varieres alt efter smag. Tilsæt fx revet ost, skinke eller lign.
Virkelig lækre.. Dejligt sprøde uden på :)
SvarSletJeg erstattede durum med majs mel, og tilsatte 40 g hakkede solsikkekerner og og hørfrø.. Virkelig lækkert!
De er supernemme at lave og meget lækre!!
SvarSlet