24. januar 2012

Pestosnegle, 50 stk.

Se billeder her.
Smør
50 g
Mælk
5 dl.
Gær
50 g
Groft salt
1 tsk.
Durummel
200 g
Fuldkornshvedemel
150 g
Hvedemel
500 g
Fyld:

Pesto
ca. 200 g
Feta, smuldret
ca. 1 bæger


Fremgangsmåde
Smørret smeltes i en gryde, og mælken tilsættes.

Smør/mælkeblandingen hældes i en skål, gæres tilsættes og røres ud.

Tilsæt salten.

Tilsæt først durummel og fuldkornshvedemelet. Fortsæt derefter med hvedemelet, indtil dejen har den ønskede konsistens. Den skalvære glat og smidig, stadig en anelse klistret.

Lad dejen hæve en times tid.

Slå dejen ned, del den i fire stykker, som hver rulles ud til aflange firkanter.

Hvert dejstykke smøres med 2-3 spsk. pesto efter eget valg, drysses med smuldret feta og rulles sammen som ”snegle”.  Skæres i passende stykker af ca. 1 cm.

Sneglene placeres på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæver ca. en halv times tid.

Sneglene bages ved 200 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Tips:
Pestosneglene er lækre at have i fryseren, er super til ungernes madpakker og så kan de selvfølgelig varieres alt efter smag. Tilsæt fx revet ost, skinke eller lign.

2 kommentarer:

  1. Virkelig lækre.. Dejligt sprøde uden på :)
    Jeg erstattede durum med majs mel, og tilsatte 40 g hakkede solsikkekerner og og hørfrø.. Virkelig lækkert!

    SvarSlet
  2. De er supernemme at lave og meget lækre!!

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...