Ingredienser
Smør, stuetemperatur | 225 g |
Sukker | 460 g |
Æg | 4 stk. |
Banan, meget moden | 5 stk. |
Havregryn | 50 g |
Kokosmel | 100 g |
Kærnemælk | 1 ¼ dl. |
Salt | ½ tsk. |
Natron | 2 tsk. |
Vanillesukker | 2 tsk. |
Hvedemel | 375 g |
Mørk chokolade, grofthakket | 100 g |
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200C (varmluft 180C)
Pisk smørret godt sammen med sukkeret.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Mos bananerne med en gaffel og kom dem i sammen med havregryn og kokosmel.
Tilsæt kærnemælken.
Bland hvedemel, natron, vanillesukker og salt sammen og rør det hele sammen til en ensartet dej.
Tilsæt grofthakket chokolade og rør rundt.
Fordel dejen i ca. 30 muffinforme, gerne placeret på muffinbageplade.
Bag kagerne i ca. 15 minutter.
Tips:
Denne portion kan også bages som bradepandekage. Mængden passer til en bradepande på 25 x 35 cm. Bagetiden er ca. 30 - 35 minutter.
Smager godt med ganske almindelig chokoladeglasur ovenpå. For luksusudgaven: lav en smørbaseret chokoladeglasur, virkelig lækkert.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar